Skip to content

Masjid Agung An Nur – malam

March 31, 2015

Masjid An Nur1

Selesai sesi tapau makanan seperti entri sebelum ini, kami bercadang untuk bersantai di kawasan Kompleks Masjid Agung An Nur. Melalui pembacaan, kompleks masjid ini antara tempat riadah warga tempatan. Jadi kami pun sepakat untuk ke masjid tersebut.

Pada mulanya kami bertanya pada staff Tune Hotel tentang jarak ke masjid daripada hotel. Apa jawapannya? “wahhh..jauh itu mas. ambil teksi lah”. Kemudian kami kata tak apa, sekadar mahu berjalan kaki sambil lihat-lihat kawasan orang. Kami minta dia bagi petunjuk jalan. Dijawapnya “sukar mas, banyak belok-beloknya”. Akhirnya kami pun sepakat untuk berjalan-jalan di kawasan terdekat hotel.

Akibat rasa tak puas hati (sebab aku dah google maps sebelum ni, rasanya tak jauh). Aku capai phone FH (dah ada SIM Indonesia beserta package data kan..) buka google sekali lagi buka Google Maps. Setelah ditrace dan lihat jarak, tak sampai sepuluh minit rupanya kalau jalan kaki ( anggaran Google Maps ).

Jadi kami pun dengan selamber, mula berjalan kaki memulakan perjalanan

PETA inilah laluan sebenarnya dari Tune Hotel ke Masjid Agung. Tapi kami dah ter-advance, kami mulakan perjalanan kami dari Dyan Graha Hotel.

– dalam proses sambungan –

Advertisements

From → #pmkNfhontour

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: